top of page

Ο Ιωάννης Χ. Τυροκόμος γεννήθηκε στις 14/5/1976 στην Καβάλα, είναι έγγαμος από τις 20/9/1998 με την Νατάσσα Δ. Τσέντζικα και πατέρας μίας κόρης με το όνομα Ειρήνη.

 

Μετά από μια επιτυχημένη και καταξιωμένη επαγγελματική πορεία από το έτος 1998, το έτος 2007 παίρνει μια απόφαση στροφής 180 μοιρών στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

 

Έπειτα από παρακίνηση από άτομα του υπουργείου ανάπτυξης, αξιολόγηση προσωπικών επιλογών, ανάγνωσης σοφίας ανωτέρου επιπέδου και διαβάζοντας τη τάση της αγοράς αποφασίζει να ασχοληθεί με τα φωτοβολταϊκά.

 

Το εγχείρημα είναι άγνωστο και τα νερά αχαρτογράφητα. Ξεκινά μια διετή εκπαίδευση (παράλληλα με την εργασία του) στο εξωτερικό με εξειδικευμένη ενημέρωση στις πόλεις Μιλάνο Ιταλίας, Ανόβερο Γερμανίας, Βερόνα Ιταλίας, Βισένζα Ιταλίας. Παράλληλα χτίζονται συνεργασίες με εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων. Αυτή η εξειδικευμένη εκπαίδευση δίνει τα εφόδια και ξεκινά την εμφάνισή της στην αγορά της Καβάλας η με το νέο αντικείμενο πλέον επιχείρηση το έτος 2009 Πράσινη Ενεργειακή.

 

Καθώς σιγά σιγά ωριμάζει και η Ελληνική αγορά ο κύριος Τυροκόμος Ιωάννης παίρνει πιστοποιημένη εξειδικευμένη εκπαίδευση στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων στήριξης από την εταιρία Alumil Solar όπου και γίνεται ένας στρατηγικός συνεργάτης της στο επιχειρηματικό της εγχείρημα. Επιπλέον εκπαιδεύεται πιστοποιημένα από την Γερμανική εταιρία KOSTAL ELECTRIC στην εγκατάσταση λειτουργία service έλεγχοι & αντιμετώπιση προβλημάτων των inverter.

 

Πλέον η πολύ ώριμη εταιρία Πράσινη Ενεργειακή, το έτος 2010, αναλαμβάνει τα πρώτα δύο έργα που υλοποιήθηκαν στη περιφέρεια της έδρας της και το ένα φέρνει το άλλο.

Ο συνδυασμός της επιδέξιας εργασίας και των βασικών αρχών ανωτέρου επιπέδου που τηρεί απαρέγκλιτα φέρνει την επιτυχία. (Οι βασικοί κανόνες που τηρούνται, με οποιοδήποτε κόστος χωρίς παρεκκλίσεις, είναι: επιμέλεια, ειλικρίνεια, συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης, ποιότητα, νομιμότητα, εντιμότητα, αποτελεσματικότητα).

Αυτή η στάση τηρείται σε κάθε έργο.

 

Συνειδητά κατασκευάζει περιορισμένο αριθμό ποιοτικών έργων κάθε χρόνο. Έχει άριστο καταρτισμένο προσωπικό απόλυτα ικανοποιημένο και χαρούμενο σε κάθε έργο. Διαφήμισή της είναι ο απόλυτα ευχαριστημένος πελάτης κατά την εγκατάσταση αλλά και την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των έργων της εδώ και πολλά χρόνια.

 

Την εμπιστεύονται καταξιωμένοι ιδιώτες και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες (βλ. ενδεικτικοί πελάτες).

Τα υλοποιημένα έργα μικρά και μεγάλα έως σήμερα σε αριθμό είναι πάνω από 100 έργα, ενώ σε ισχύ είναι σε σύνολο περίπου 4 MW. Τα υποβληθέντα προς αδειοδότηση από την εταιρία Πράσινη Κίνηση σε ισχύ έως σήμερα είναι περίπου 23,0 MW.

Στήριγμα του κ. Τυροκόμου Γιάννη σε όλο αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε από το μηδέν και πραγματικά με ρίσκο είναι η σύζυγός του Νατάσσα. Στήριγμα τόσο στην εργασία αλλά ακόμη πιο πολύ στη πολύχρονη φροντίδα των άρρωστων με καταληκτική ασθένεια γονέων του. Βοηθούν να μην χαθεί η ισορροπία, ο προσανατολισμός στη τήρηση των αρχών στη παραμικρή λεπτομέρεια και η τιμή στον πατέρα και μητέρα, ένα Θεόδοτο διορισμό με πολύ ανταπόδοση.

Ανταπόδοση με καλούς και πιστούς συνεργάτες για όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα. Αξιόπιστο προσωπικό, προμηθευτές, συνεργάτες και συναδέλφους.

Το έτος 2012 ολοκληρώθηκαν και τρία μικρά προσωπικά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με 20 – 27 έτη συμβόλαια λειτουργίας από ΔΕΔΔΗΕ.

Ιστορικό 1998-2009 Σπουδές, Επαγγελματική Ενασχόληση

Είναι πτυχιούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας (Νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με την ειδικότητα Λογιστής, με Διετή Υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης (την οποία συνειδητά απέρριψε).

Από τις 19/10/1998 μέχρι 31/12/2008 ασχολήθηκε ως Λογιστής – Φοροτεχνικός Σύμβουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, στη τήρηση βιβλίων Β’ & Γ’ κατηγορίας του ΚΦΑΣ και σύνταξη φορολογικών δηλώσεων (Ατομική Επιχείρηση).

Από τις 1/6/1999 μέχρι 28/2/2007 εργάστηκε ως ενεργό στέλεχος Υπεύθυνος Λογιστηρίου και Μηχανογράφησης μεγάλης επιχείρησης (Ιδιωτικό Στέλεχος) της Α. Φουρτούνας Auto Καβάλα Ε.Π.Ε. (Συγκροτήματος Πωλήσεων Αυτοκινήτων – Ανταλλακτικών & Συνεργείου στη πόλη της Καβάλας), και

Από τις 10/2/2004 μέχρι 31/12/2009 ως Οικονομικός Σύμβουλος ένταξης επιχειρήσεων σε Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Προγράμματα επιδοτήσεων (ποσοστό διείσδυσης έτος 2009 1,04% Πανελληνίως), σύμβουλος με Τεχνικές Ανάπτυξης Εμπορικών Τμημάτων, Αξιολόγησης Προσωπικού, Ανάλυσης και Ερμηνείας Οικονομικής Διαχείρισης.

Εξειδίκευση σε Business Marketing Plan, Προϋπολογισμούς, Ανάλυσης Ισολογισμών, Αριθμοδείκτες, Πίνακες Κίνησης Κεφαλαίων, Ανάπτυξης Δικτύου, Τεχνικών Follow up και Φορολογικού Ελέγχου Επιχειρήσεων.

Κατασκευαστής Εξειδικευμένων Λογισμικών Προγραμμάτων (Περιβάλλον Excel) Διοικητική Διαχείριση, Ταμειακή Διαχείριση, Διαχείριση Κεφαλαίων.

Κατασκευαστής Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001:2000.

Εκπαιδευτής Σεμιναρίων σε Προσωπικό Επιχειρήσεων.

Συγγραφέας Βιβλίου με Τίτλο «Δαπάνες Αυτοκινήτων Οχημάτων» Έννοια, Φορολογικό Καθεστώς, Επιλογή Δαπανών με βάση τη Μορφή Επιχείρησης, Παραδείγματα.

Λοιπά:
Οικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων Αριθμός Αδείας ΜΣ-231 (Πιστοποίηση ΕΟΜΜΕΧ)

Λογιστής Φοροτεχνικός Α ́Τάξης Αριθμός Αδείας 58456
Εισηγητής Σεμιναρίων Α.Μ. 28719
Γνώση Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο επιπέδου Lower B2), Πιστοποίηση ECDL
Εισηγητής Σεμιναρίου Taxheaven.gr & taxad.gr Ε.Β.Ε.Α. Αθηνών 7-8/2/2007

.png

Βιογραφικό - Ιστορικό

bottom of page